Основни части за лаптопи
Бързи Връзки

Филтър

Филтър

Избери марката на лаптопа
142
142
111
109
105
68
44
28
15
14
13
13
8
7
2
1
1
1
1
1
1
Виж още
Цена
до
Наличност
616
223
Търсете само по цифрите от модела на лаптопа
Части за лаптоп от Screen.bg
0
0 продукт(а) - 0.00лв.
Начало
0
0 продукт(а) - 0.00лв.

Филтър

Избери марката на лаптопа
142
142
111
109
105
68
44
28
15
14
13
13
8
7
2
1
1
1
1
1
1
Виж още
Цена
до
Наличност
616
223
Търсете само по цифрите от модела на лаптопа

Вентилатор за Лаптоп

Filter
Продукти, добавени за сравняване: (0)
Показани 1 от 15 | 839 (56 Страници)
Вентилатор за Лаптоп Днес лаптопът е незаменима вещ в живота на съвременния човек. Позволява да не сте вързан за дома си или офиса и с лекота да носите „работното си място” навсякъде с вас. Лаптопът е компактен и не заема много място, не изисква специален стол или бюро. Наред с преимуществата на лаптопа: трябва да сме честни и да изтъкнем и минусите на лаптопа. Най-важният, от които е прегряването, което може да доведе до скъпо струващ ремонт. Защо се получава прегряване? Основните проблеми на прегряването се дължат на неправилната експлоатация на лаптопа, като за това спомага и попадането и натрупването на прах в системата за охлаждане на лаптопа. В резултат на това лаптопът забавя работа, започва периодично да забива, спонтанно да се рестартира, докато съвсем не изключи. Да се избегнат тези неприятни моменти помага системата за охлаждане и качественият вентилатор.

Принцип на действие на системата за охлаждане на лаптопа

Лаптопът е малък и следователно всички елементи в него са разположени много компактно. Това води до повишаване на температурата във вътрешността на устройството. Следователно охлаждащата система се явява съществен елемент за нормалното функциониране на лаптопа. Тя поддържа нужната температура вътре в мобилния компютър и предпазва от прегряване важни негови части, а това значи и срещу повреда самия лаптоп.

Охлаждащата система се състои от:

  • Вентилатор
  • Медни тръби и радиатори.
Охлаждане на първо място е нужно на основните елементи на лаптопа, подложени най-често на прегряване - процесора, дънната платка, видеокартата.

Как се охлажда лаптопът?

Принципът на охлаждане на мобилния компютър: при работа топлината се пренася към радиатора, след това по медните тръби – на пластините, продухвани от вентилатора. Високата работоспособност на процесора, както и изпълняването на сложни задачи на лаптопа (гледането на видеа, игри, мощен софтуер) увеличават натоварването върху охлаждащите елементи, като резултат на това те отказват да работят, повреждат се и се налага да бъдат заменени в един момент. Прилагане на високо качество вентилатор може значително да увеличи продължителността на експлоатация на лаптопа. При избор на вентилатор е важно да се знае нужния размер и изискуемите технически параметри. Детайлите на охладителната система имат различно предназначение. Вентилатор, предназначен за охлаждане на процесора има неголям размер и издава нисък шум, като се характеризира с с висока мощност. Вентилаторите за охлаждане на видеокартата, дънната платка имат неголяма производителност, но са доволно шумни. Но високопроизводителните вентилатори са шумни. Затова, когато избираме мощността му трябва да се съобразяваме с модела на лаптопа и работата, за която се ползва. Комплектовайки системата за охлаждане е важно да не се създава високо ниво на шум.

Защо е изгодно да купите вентилатор за лаптоп от нас?

  • Можете да изберете сред широк асортимент качествен вентилатор от каталога ни
  • Нови оригинални вентилатори за лаптопи
  • Поддържаме над 700 модела вентилатори на склад с описани съвместимости. Като цяло това покрива 90 % от моделите лаптопи в България.
Ако имате въпроси, моля използвайте онлайн чата долу вдясно на сайта ни или контактната форма в секция контакт.
menu