Основни части за лаптопи
Бързи Връзки

Филтър

Филтър

Избери марката на лаптопа
290
180
134
104
98
88
58
48
23
14
7
7
6
5
4
2
1
1
1
1
Виж още
Цена
до
Наличност
687
385
Търсете само по цифрите от модела на лаптопа
Части за лаптоп от Screen.bg
0
0 продукт(а) - 0.00лв.
Начало
0
0 продукт(а) - 0.00лв.

Филтър

Избери марката на лаптопа
290
180
134
104
98
88
58
48
23
14
7
7
6
5
4
2
1
1
1
1
Виж още
Цена
до
Наличност
687
385
Търсете само по цифрите от модела на лаптопа

Клавиатура за лаптоп

Filter
Продукти, добавени за сравняване: (0)
-3%
-14%
-3%
-14%
-14%
Показани 1 от 15 | 1072 (72 Страници)
Клавиатура за лаптоп

Как се търси в секция клавиатура за лаптоп

В категориите по-горе са поместени всички клавиатури, които предлагаме сортирани по марки лаптопи. Всички клавиатури, който предлагаме са в отлично отношение цена качество и са с шест месеца гаранция. Най-горе в сайта има търсачка и ако изпишете модела на лаптопа като резултат ще излязат всички части, които предлагаме за този модел. Пример: търсите клавиатура за лаптоп с пълен модел и марка Acer Aspire 5740. Следва да използвате търсачката като изпишете само модела накрая 5740.

Видове повреди при които се налага закупуване на нова клавиатура

Клавиатурата на лаптопа е изложена на различни опасности - потребителите често изливат течност върху нея, засипват я с трохи от сандвичи, с голяма сила натискат клавишите или я излагат на пряка слънчева светлина. В резултат на това клавиатурата бързо се износва и поврежда. Когато това се случи, пред собственика на лаптопа има две възможности - ремонт на клавиатурата или се изпраща за скрап и се заменя с нова. В някои случаи при повреда на един до няколко клавиша е възможна смяната им и частичен ремонт, но съществува вариант възстановяването да е невъзможно и тогава смяната на клавиатурата на лаптопа е наложителна. Клавишите престават да реагират при натискане в случаите, когато е имало късо съединение и/или токов удар. Повреждат се пластините, разположени между клавишите и подложката на клавиатурата. Това най-често се случва при заливане на клавиатурата с течност и рядко се дължи на производствен дефект. Възстановяването на нормалната работа на клавиатурата съвсем не е бърза работа, тъй като често се налага да се разглоби цялата и да се почистят бутоните един по един. После пак така прецизно да се върнат по местата им. Описаната процедура далеч не е за неподготвен човек и използването на сервизни услуги би бил разумен избор в случая. Трябва да се кажа, както практиката показва, че в повечето случаи е по-добре да се замени клавиатурата с нова пред избора на ремонтирането й. Разглобяването й е процес трудоемък и отнемащ много време и в крайна сметка подмяната може да струва по-евтино. А и новата клавиатура ще е работи по-стабилно и ще има гаранция. Клавиатурата за лаптоп при почти всички модели са уникални и трябва да са в строго съответствие с марката (производителя) на вашия лаптоп, като се фокусирате върху съвместимите модели. Всяка марка се отличава с конструктивни особености и функционални възможности на клавиатурата, на което трябва да се обърне внимание в процеса на покупка.

Основните фактори при избор на клавиатура трябва да са:

  • Съвместимост с модела на марката
  • Отсъствието на видими дефекти
  • Предпочитания за цвят и символи за писане.
Съвременният компютърен пазар предлага огромен брой възможности за избор на устройства за въвеждане на информация, съобразени с вашите предпочитания, в това число и при избора на клавиатура за вашия лаптоп.

Как да съхраним дълго клавиатурата

Компютърната клавиатура - това е сложно технологично устройство, което изисква грижовно и внимателно боравене от страна на потребителя.
  • Да пазим клавиатурата чиста - това е първата заповед за дълга и надеждна експлоатация. При почистването не използвайте агресивни препарати, изберете мека салфетка или кърпа за забърсване.
  • Предотвратяване изливането на течности върху панела – така ще запазим чувствителните към замърсяване и овлажняване вътрешни елементи, които осигуряват работата на безконтактните и електронни компоненти.
  • В процеса на работа се старайте да не натискате със сила клавишите – така те по-бързо ще загубят своята чувствителност и съответно ще се наложи подмяна на клавиатурата.
Голяма част от клавиатурите, които предлагаме са с български лейаут, тоест имат гравирана фабрично и БДС кирилица. В случай, че не можем да внесем клавиатури с български лейаут внасяме с US лейаут. Ако държите клавиатурата да има напечатани БДС символи, моля изберете опцията "Клавиатурата да има кирилица по БДС. Тази опция оскъпява клавиатурата няколко лева, нужни са за да платим на фирма, която гравира българските букви. Моля имайте предвид, че ако пишете на фонетична кирилица, / с латинските букви - А - А .D - Д , T - T /, не е необходимо да имате гравирана БДС подредба. Доста често наши клиенти търсят клавиатури без БДС кирилица, защото им пречи.
menu