Основни части за лаптопи
Бързи Връзки

Части за лаптоп от Screen.bg
0
0 продукт(а) - 0.00лв.
Начало
0
0 продукт(а) - 0.00лв.

Правила и условия за ползване

Уважаеми клиенти,
Това са общите условия за ползване на сайт screen.bg. Моля прочетете внимателно и потвърдете преди да направите поръчка.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Операторът на този сайт е СКРИЙН.БГ ЕООД с ЕИК: 203720507, със Седалище и Адрес на управление - гр. София, жк. Дружба 2, бл.228, вх. 1, ет. 13 , наричан за кратко по долу "SCREEN.BG"
Настоящите общи условия дават информация на потребителите за правата, ограниченията и отговорностите им при използване на информацията и услугите в уебсайта. Всеки потребител, работещ със уебсайта е обвързан с правилата на настоящите общи условия от момента на влизане в уебсайта до напускането му.

Изискване за регистрация на клиент:

Всяко физическо или юридическо лице, което възнамерява да извърши покупка чрез сайта www.screen.bg, трябва да попълни и потвърди верността на данните на регистрационната форма, намираща се на този адрес, като по този начин създава свой клиентски профил. Към този момент сме опростили значително регистрацията, като тя става автоматично в процеса на извършване на поръчката след натискане на бутона "потвърди".

Чрез създаването на клиентски профил регистрираното лице:
1. Придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в www.screen.bg
2. Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за ползване на сайта www.screen.bg
3. Получава правото да извършва валидни поръчки за закупуване на стоки, предлагани от този, както и да отказва изпълнението им по надлежният ред.
Администратора си запазва правото да отказва достъп, да прекратява регистрация на клиент, да премахва или редактира съдържание, или да отказва изпълнение на поръчки по свое усмотрение.

Процедура за пазаруване:

Когато направите поръчка за закупуване на продукти от www.screen.bg автоматично получавате e-mail, потвърждаващ успешното й оформяне, и съдържащ детайлите на поръчката.
Поръчка, направена през уебсайта www.screen.bg ще бъде изпратена в рамките на същия ден, ако е работен и е пристигнала при нас до 15:00. В случай, че това не може да се осъществи наш представител ще се свърже с вас за да обясни причината за неизпращането и да уговори други исловия за доставка.

При оформянето на покупката от клиента се изисква:
1. Да посочи валидни адрес за доставка, телефон за контакт и две имена на получателя на пратката.
2. Да активира изпълнението на поръчката чрез натискането на бутона "Потвърди". Чрез натискане на бутона "Потвърди" клиентът изразява съгласието си с настоящите Общи условия, автоматичната регистрация и с това да му бъдат изпратени продуктите които той сам е избрал и добавил в количката си.
3. Клиентът получава по e-mail съобщение за изпратената поръчка, което съдържа детайли на пратката, като вид и брой на изпратените артикули, информация за проследяване на куриерската фирма с която е изпратена поръчката.

ЦЕНА,ПЛАЩАНЕ и ДОСТАВКА:

Цените на стоките са крайни, в български лева. Плащането на стоките се извършва в български лева единствено и само чрез пощенски паричен превод с помощта на куриерска фирма с лизенз за обработка на пощенски парични преводи. Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка (количество еднообразни артикули в единична опаковка), която зависи от вида на продукта и НЕ включва разходите за доставка, които се заплащат долълнително от клиента в момента на получаване на поръчката с оглед на това, че точната цена на доставката чрез куриерска фирма Еконт Експрес не може да бъде изчислена точно предварително в разумни граници поради много на брой фактори от които зависи, а именно: точно тегло на поръчаните продукти, тегло на опаковъчните материали, които за всяка поръчка са различни, различните цени на пликове в зависимост от големината, различните опции за доставка ( приоритет, СМС уведомяване и др.), до адрес или до офис на куриер, които могат да се променят в движение на пратката, различната търговска отстъпка, която получаваме всеки месец в зависимост от оборота на групата Еконт в която членуваме и др. Ето защо цената на достваката се изчислява отделено и се заплаща додълнително от клиента в момента на получаване на пратката от куриерската фирма, която от своя страна издава документ за извършената услуга. Ориентировъчна стойност на куриерската услуга с възможна разлика около +-15%, можете да видите в процеса на поръчката, след като изберете начина за доставка от основните два типа до офис или до врата.
Голяма част от артикулите са на склад, но информация за точното количество от даден артикул не се публикува.
Когато обработваме Вашата поръчка, ние ще Ви информираме относно наличността и сроковете за доставка на всеки отделен поръчан артикул.
Начина на плащане НЕ подлежи на избор. Плащането се извършва чрез пощенски паричен превод на куриера, който ви доставя поръчаните продукти.

ОТКАЗ НА ДОСТАВЕНА СТОКА

1.Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:
а) видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания, което може да се установи с обикновен преглед на продукта;
б) стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането; Пратките се доставят със застраховка обявена стойност и при получване имате възможност да проверите дали стоките не са претърпели транспортни увреждания. Ако са претърпяли задължително трябва да оформите протокол с куриера и да откажете пратката, защото в противен случай куриерите считат че пратката е доставена без дефектни от транспорт.
в) цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
г) не е спазен срока на доставка.
Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.
2. Когато стоката е подменена при доставката и това е не възможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед да се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи.
3. При скрит дефект на продукта са в сила гаранционните условия, описани в уебсайта.
4. В случаите, когато потребителят получава гаранционна карта на производителя на продукта, той се обръща директно към сервизите, посочени в нея.
5. На oснoвaниe чл. 50 ЗЗП, Купувач, който има качеството Потребител по смисъла на ЗЗП, има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната стока; Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително е изпълнено следното условие: Оригиналната опаковка на стоката да не е отваряна в т.ч. да не е нарушена целостта на поставените върху опаковката защитни стикери. Продукта не трябва да е ползван, монтиран или да има други следи от употреба, които развалят търговския му вид. При връщане на продукта с куриерска услуга - да бъде опакована с подходяща допълнителна опаковка с цел запазване на добрия търговски вид и целостта на продукта. Потребителя носи отговорност съгласно чл.55 ал.4 от ЗЗП при неизпълнение на това условие.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер и електронен адрес) и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, куриер или електронна поща otkaz@screen.bg). Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа.
За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.
Действие на отказа. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция като във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. До момента на предаването на стоката от потребителя на Фирмaта Oпeрaтoр, рискът от случайното й погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)
До
СКРИЙН.БГ ЕООД
гр.Сoфия, жк. Дружба 2, бл. 228, вх. 1, ет. 13, ателие 14
email: otkaz@screen.bg

С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас*
договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*:
.........................................................................................
– Поръчано на*/Получено на* .............................................................
– Име на потребителя/ите ................................................................
– Адрес на потребителя/ите ..............................................................
– Подпис на потребителя/ите .............................................................
(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата ...................................

* Ненужното се зачертава.

6. Горната точка 5 важи единствено и само за потребители, а именно физически лица , който са защитени от закона за Защита на потребителите.
7. За юридически лица, закупили продукт от нашия сайт правилото за връщане в 14 дневен срок не важи. Закона повелява, че юридическите лица нямат правата на потребители и съответно нямат право да връщат продукти. Въпреки всичко ние въведохме правило с което приемаме стоки обратно стига да не са били монтирани, ползвани или с други дефекти и да са пристигнали обратно физически в нашия склад до 3 дни от получаването. Срока започва да тече от деня следващ получаването и изтича в края на третия ден.След като стоката бъде прегледана и бъде установено, че не е повредена се издава кредитно известие за платената от клиента сума, като се удържа такса в размер на 5% от стойността на върнатите продукти, но минимум 15 лв. Останалата сума се превежда по банков път обратно на клиента.

РЕКЛАМАЦИИ

При получаването на стоката потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. За повече информация прочете страницата с Общите Гаранционни условия разположена на сайта.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Тук Описаната Политика за защита на личните данни е неразделна част от Общите Условия:
Политика за Защита на личните данни и използването на "Бисквитки"

ОГРАНИЧЕНИЯ

1. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения.
2. Предоставената информация е предмет на авторско право на SCREEN.BG. Зареждането или отпечатването на страници от уебсайта е допустимо в случай, че не се нарушава ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО и сродните му права (ЗАПСП). Потребителите на уебсайта нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от уебсайта, без изрично разрешение на SCREEN.BG. Забранено е използването на screenshot на уебсайта без изричното съгласие на SCREEN.BG. Потребителите нямат право да използват програми за автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от уебсайта без изричното съгласие от страна на SCREEN.BG, или да претоварват уебсайта с фиктивна информация (flood).
3. Потребителите на уебсайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица. Нямат право злоумишлено да извършват поръчки от името на друго лице без неговото съгласие.
4. Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, чужд обект на авторско право, схеми, знакове и др., обект на чужда интелектуална собственост, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.

ОТГОВОРНОСТИ

SCREEN.BG не носи отговорност за:
1. Възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта; не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този уебсайт; не носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в уебсайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива.
2. Пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържащата се в сайтовете, към които има препратки (хипервръзки).
3. Евентуално причинени вреди на потребителя при ползването на услугите в уебсайта; не гарантира безпроблемен и непрекъснат достъп до домейна screen.bg
4. Внезапно изчерпване на складовите наличности.
5. Неточности в информацията за стоката, подадена от производителя.
6. Забавяне или неизпълнение на задълженията си по причини извън контрола на SCREEN.BG.
7. SCREEN.BG се задължава да спазва договореностите с потребителя с дължимата грижа.

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

Описаните в последващия хипер линк гаранционни условия и правила са неразделна част от Общите Условия / Условия за ползване, затова задължително се запознайте с тях преди да натиснете бутона "Потвърди" в края на поръчката.

menu